De Kracht van Bloesems

De remedies

Vrijwel alle 38 bloesems zijn in de natuur van dit deel van Europa te vinden. De remedies worden gewonnen door de energetische essentie van de bloesems in water op te vangen door middel van zonlicht. Conservering vindt dan plaats met brandewijn. In een gebruiksflesje worden per remedie twee van deze geconcentreerde druppels toegevoegd.
Oorpsronkelijke chart van Dr. Bach met 38 bloesems. De essentie van de bloesems werkt niet in op symptomen of klachten, zoals reguliere medicijnen, maar op je eigen kracht en helingsvermogen. Daardoor ontstaat er een positieve ontwikkeling van binnenuit.
Jouw kracht en positieve eigenschappen worden aangesproken en geactiveerd door de remedies. Gemoedstoestanden of emoties die je blokkeren, worden zo van binnenuit opgelost of verzacht.

Zie voor een volledig overzicht van de 38 remedies: bachbloesemremedies.com (link opent in nieuw venster).

Rescue

De Rescue Remedy is een samenstelling van 5 bloesemremedies, die toegepast kan worden in situaties van grote spanning: na een ongeluk of plotseling verlies, voor een examen, bij acute panieksituaties. Er kunnen dan direct 4 druppels worden ingenomen. Rescue crème heeft nog een zesde remedie erbij en kan op de huid worden gebruikt bij stoten, overbelasting, exceem en huidirritatie.

Voor overige producten, zie bachrescue.nl (link opent in nieuw venster).

Geen bijwerkingen

De remedies kennen geen homeopathisch effect. Ook zijn er geen bijwerkingen. Door hun inwerking op gemoedstoestanden is het wel mogelijk in het begin bijvoorbeeld wat moeheid te ervaren. Ook kan het zijn dat je ineens een bepaalde emotie ervaart die je eerder niet voelde. Met de bloesems pel je als het ware een laagje af, waardoor duidelijk wordt wat het onderliggende probleem is. De samenstelling van de remedies kan dan in een vervolgconsult worden aangepast aan de nieuwe situatie.