De Kracht van Bloesems

Praktijkervaringen

Wij hebben onze zoon Bach remedies gegeven toen hij ruim drie maanden oud was, omdat hij s'nachts iedere nacht heel hard huilde en zijn dekentje over zijn hoofd trok zonder aanwijsbare reden. Er waren geen tandjes die doorkwamen, geen krampjes, niets wat we konden ontdekken, ook de huisarts en het consultatiebureau hadden geen idee wat er aan de hand was. Via een kennis werden we op de Bach remedies gewezen en kwamen we uiteindelijk bij José terecht.
Omdat onze zoon nog een baby was, is José op huisbezoek geweest. Na verteld te hebben hoe de bevalling verlopen was en hoe onze zoon zich gedroeg tot aan de huilbuien, wist zij genoeg om een flesje met remedies samen te stellen, op maat voor onze zoon.
Na de eerste week sliep hij al helemaal door, en vanaf dat moment is hij tot rust gekomen. We hebben de remedies een maand gebruikt, maar daarna was het niet meer nodig. Wij zijn ontzettend blij dat we Bach bloesems geprobeerd hebben. Ik kan het iedereen aanraden.

Onze dochter van 9 jaar oud is een lieve zachte meid maar is snel overprikkeld. Ze wordt angstig wanneer ze ergens alleen is, raakt in paniek wanneer er enige vorm van tijdsdruk is. Een klein conflict leidt bij haar al snel tot een veel te sterke reactie waar ze dan vaak geen controle meer over heeft.
Toen ze 7 jaar oud was zijn bij haar ook de tics begonnen. Eerst alleen motorische en daarna de combinatie met vocale tics. Deze tics houden soms weken aan en verdwijnen dan weer om vervolgens plaats te maken voor nieuwe tics. Wij zijn een half jaar geleden met Bachbloesemremedies begonnen en merkten al na twee weken resultaat. De bloesems hebben een verzachtende werking op haar spierspanning. Haar verlatingsangst, ongeduld en perfectionisme zijn minder geworden. De ongecontroleerde boosheid is voornamelijk aanwezig wanneer ze nieuwe tics ontwikkeld en daarna neemt alles weer af.
Door de Bachbloesems is ze vriendelijker en toegankelijker geworden, zowel voor zichzelf als voor haar omgeving.

Op drie jarige leeftijd begon mijn zoon vanuit zijn middagslaapje steeds onbedaarlijk te huilen. Hij werd wakker en begon direct met zijn ogen te draaien, sloeg wild om zich heen en was niet te troosten. Het lukte zelfs niet meer om contact met hem te maken of hem vast te houden. Het enige wat we konden doen was hem op het kleed leggen met allemaal kussens om hem heen, naast hem gaan zitten en troostend praten totdat de bui over was. We wisten ons geen raad.
Via een speltherapeute kregen we aangeraden om naast oefeningen die ze ons aanraadde ook Bach remedies te gaan gebruiken. Hij reageerde daar direct goed op. Binnen 6 weken verdwenen de aanvallen helemaal en keerden niet meer terug.

Terug