De Kracht van Bloesems

Dr. Bach

Dr. Bach was een gerespecteerd bacterioloog en immunoloog in Londen voor de Tweede Wereldoorlog. Gaandeweg merkte hij dat sommige patiënten veel beter genazen van dezelfde kwaal, dan anderen. Hij ontdekte dat dit meer te maken had met de persoonlijkheid en gemoedstoestand van de cliënt, dan met de kwaal zelf.
Hij ontwikkelde zich tot homeopaat en verdiepte zich in de helende werking van bloesems. Zijn hele verdere leven wijdde hij aan het uitzoeken van de helende essenties van bloemen en de toepassing er van. De meeste bloesemremedies vond hij in de natuur op het Engelse platteland, waar hij woonde en werkte. Alle remedies testte hij uit op zichzelf, maar hij behandelde tijdens zijn leven ook vele mensen met succes met zijn eigen remedies.

“Behandel de persoon en de oorzaak van het probleem”, was zijn motto. Niet het probleem en de symptomen!
Voor dr. Bach was het duidelijk dat onze klachten veroorzaakt worden doordat we vastlopen op ons levenspad, of er van afwijken. Overtuigingen, sterke emoties en gemoedstoestanden kunnen het contact met onszelf in de weg staan. Wanneer we weer met ons wezen in contact komen en doen wat bij ons hoort, worden we gelukkiger. Helen wordt dan mogelijk en klachten nemen af.

“We can judge our health by our happiness”